Turiști rătăciți în Munții Făgăraș, găsiți în siguranță de salvamontiștii din Brașov

Getting your Trinity Audio player ready...

Cele trei persoane căutate de salvamontiști în Munții Făgăraș au fost găsite și au coborât cu bine de pe munte, fără a avea afecțiuni medicale, informează Salvamont Brașov.

Turiștii, care inițial intenționau să coboare pe Valea Lisei, s-au rătăcit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și au ajuns pe Valea Brezcioarei. După o noapte de căutări intense, echipele de salvare au reușit să îi localizeze și să îi aducă în siguranță la baza muntelui.

“Persoanele au ajuns la baza muntelui și, după evaluarea medicală, s-a stabilit că nu au afecțiuni medicale și sunt în afara oricărui pericol. Se vor deplasa spre domiciliu,” a declarat un reprezentant al Salvamont Brașov.

Operațiunea de salvare a fost complexă, implicând utilizarea dronelor cu termoviziune pentru a localiza persoanele rătăcite. De asemenea, a fost solicitat și sprijinul jandarmilor pentru a extinde zona de căutare și a crește șansele de a-i găsi pe turiști.

Intervenția promptă și eficientă a echipelor de salvare a fost esențială pentru aducerea în siguranță a celor trei persoane. Salvamont Brașov a subliniat importanța echipamentului adecvat și a cunoașterii traseelor montane pentru a preveni astfel de incidente.