Cine este bărbatul care a primit primul transplant al unei inimi de porc

Bărbatul care a primit primul transplant de inimă de porc din lume a înjunghiat odată un bărbat de șapte ori, lăsându-l paralizat, a dezvăluit familia victimei sale.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a fost condamnat pentru înjunghierea lui Edward Shumaker în 1988, a declarat sora lui pentru emisiunea Today de la Radio 4. Leslie Shumaker Downey a spus că fratele ei a murit în 2007, după aproape două decenii de complicații medicale legate de atac. Ea a spus că domnul Bennett a fost un beneficiar nedemn al operației de pionierat.

Însă echipa care a efectuat operația a spus că antecedentele penale ale cuiva nu ar putea fi niciodată un motiv pentru refuzul tratamentului. Atacul a avut loc în aprilie 1988, când soția lui Bennett s-a așezat în poala lui Shumaker, care avea pe atunci 22 de ani, a spus doamna Downey. Într-o aparentă furie geloasă, domnul Bennett l-a înjunghiat în spate în repetate rânduri pe domnul Shumaker. Domnul Bennett a fost găsit vinovat de agresiune și a fost condamnat la 10 ani de închisoare.