The Beatles lansează „Now And Then”, ultima lor piesă

Getting your Trinity Audio player ready...

După o săptămână de așteptare, legendara trupă The Beatles va lansa joi ceea ce este descris ca fiind „ultima lor piesă”. Piesa, intitulată „Now And Then”, a fost în lucru timp de 45 de ani, primele acorduri fiind scrise de John Lennon în 1978, iar piesa fiind finalizată anul trecut. Toți cei patru membri ai trupei apar pe această melodie, care va fi ultima creditată lui Lennon, McCartney, Harrison și Starr. Piesa va fi lansată ca un single dublu A-side împreună cu debutul lor din 1962, „Love Me Do”.

În Marea Britanie, „Now And Then” va fi difuzată pentru prima dată pe BBC Radio 2 și 6 Music la ora 14:00 GMT joi. În același timp, piesa va fi disponibilă pe servicii de streaming precum Spotify, Apple Music și Amazon Prime Music. Copii pe CD, vinyl și casetă vor fi disponibile a doua zi. Începând cu 10 noiembrie, piesa va fi inclusă în versiunile remasterizate și extinse ale albumelor de hituri „Red” și „Blue” ale trupei The Beatles.

Demo-ul original al piesei a circulat ca bootleg de ani de zile. Este o melodie de dragoste apologetică, tipică pentru producția solo a lui John Lennon din anii ’70. A fost finalizată în studio anul trecut de Sir Paul McCartney și Ringo Starr. George Harrison va apărea prin părțile de chitară ritmică pe care le-a înregistrat în 1995, iar producătorul Giles Martin a adăugat un nou aranjament de coarde.

Piesa a fost inițial înregistrată de Lennon ca un demo vocal și la pian la domiciliul său din New York în 1978. După moartea sa, văduva sa, Yoko Ono, a oferit înregistrarea celorlalți membri ai trupei.

Un nou videoclip, creat de regizorul Peter Jackson, va fi dezvăluit vineri la ora 14:00 GMT. Acesta va conține imagini anterior nemaivăzute, inclusiv „câteva secunde prețioase” din primul film cunoscut al trupei The Beatles.