Julia Roberts reflectează asupra carierei sale în care nu a inclus scene de nuditate explicită

Getting your Trinity Audio player ready...

Julia Roberts, una dintre cele mai cunoscute actrițe de la Hollywood, a vorbit recent despre alegerea sa de a nu participa în scene de nuditate pe parcursul celor 35 de ani de carieră cinematografică. Într-un interviu acordat lui Richard Curtis, scenaristul și regizorul filmului „Notting Hill”, pentru revista British Vogue, Roberts a subliniat că aceasta a fost o decizie personală, menționând că nu critică alegerile altora, dar pentru ea a fost important să nu se dezbrace în filme sau să fie vulnerabilă în moduri fizice.

Actrița a dezvăluit, de asemenea, că aproape a refuzat rolul principal din „Notting Hill”, unul dintre filmele care au consacrat-o, deoarece se simțea inconfortabil jucând rolul unei actrițe de film. Acest lucru evidențiază dilemele cu care se confruntă actorii în alegerea rolurilor și modul în care acestea pot reflecta sau nu valorile și convingerile personale.

În ceea ce privește feminismul și alegerea rolurilor, Roberts a menționat că lucrurile pe care alege să nu le facă sunt mai reprezentative pentru ea. Ea a adăugat că, în esență, alegerea de a nu face ceva este la fel de semnificativă ca și alegerea de a face ceva.

Referindu-se la cariera sa, Roberts a menționat că a avut o „carieră cu rating G”, adică adecvată pentru un public general, în conformitate cu sistemul de clasificare a filmelor din SUA. De exemplu, în „Pretty Woman” din 1990, unde a jucat rolul unei prostituate, a avut o dublură pentru scenele mai fierbinți și a solicitat modificarea unei scene explicite de sex în filmul „Duplicity” din 2009.

Roberts a abordat și dificultățile cu care se confruntă tinerii actori în industria filmului astăzi, comparativ cu perioada de sfârșit a anilor ’80 și începutul anilor ’90, când ea și-a făcut debutul. Ea a descris mediul actual ca fiind mai „epuizant” și „haotic”, cu mult mai multe elemente și „zgomot”, incluzând o varietate mai mare de canale media și platforme.

De asemenea, actrița a vorbit despre sinceritatea sa, menționând că felul ei direct de a vorbi nu este întotdeauna acceptat ușor de către alții și poate părea aspru, chiar dacă intenția ei este doar de a fi onestă. Această deschidere despre personalitatea sa subliniază importanța autenticității în lumea adesea superficială a Hollywood-ului.

Julia Roberts oferă o perspectivă rară asupra deciziilor și provocărilor din cariera sa lungă și de succes în cinematografie, reiterând importanța de a rămâne fidel propriilor valori și convingeri.

Roberts intervievată pentru Vogue de Richard Curtis