Jason Derulo acuzat de hărțuire sexuală de către o colegă cântăreață

Getting your Trinity Audio player ready...

Cântărețul american Jason Derulo este acuzat de hărțuire sexuală într-un caz juridic inițiat de o cântăreață care a semnat cu casa lui de discuri. Emaza Gibson, care a primit un contract de înregistrare cu eticheta lui Derulo, îl dă acum în judecată, susținând că el a pus capăt relației lor profesionale după ce ea a refuzat avansurile sale sexuale. Gibson a declarat pentru NBC News că a fost „traumatizată” de experiență.

Derulo a negat acuzațiile, numindu-le „complet false și rănitoare”. Gibson, în vârstă de 25 de ani, și-a depus plângerea împotriva lui Derulo, 34 de ani, joi, la Curtea Superioară din Los Angeles, susținând că el i-a promis „malicios” succes, apoi i-a refuzat oportunitatea. Ea acuză hărțuire sexuală quid pro quo, încălcarea contractului și intimidare și violență, printre alte plângeri.

Documentele judiciare indică faptul că Gibson susține că Derulo i-a oferit un contract cu eticheta sa Future History în august 2021 și au început să lucreze împreună în noiembrie. Totuși, ea afirmă că cântărețul a presat-o în mod repetat să socializeze cu el și că exista o „cerere explicită de sex în schimbul succesului”. La un moment dat, el i-ar fi spus că ar fi necesar să participe la un ritual sexual numit „piele de capră și solzi de pește”, care implica sacrificarea unei capre și consumul de cocaină.

Avocatul ei, Ron Zambrano, a declarat că „comportamentul lui Derulo față de această tânără artistă a fost dezgustător”. El a adăugat: „Nu numai că a încălcat promisiuni și contracte, dar amenințările sale de vătămare fizică și avansurile sexuale inacceptabile față de această tânără care încearcă doar să intre în industrie au fost scandaloase și ilegale.”

Într-o declarație postată pe contul său de Instagram, Derulo a spus: „Mă opun tuturor formelor de hărțuire și rămân angajat să sprijin oamenii care își urmăresc visele”. El a adăugat că este profund ofensat de aceste acuzații defăimătoare.

Gibson, al cărei contract cu Atlantic Records a fost reziliat în septembrie 2022, caută să obțină salarii neplătite, pierderi de venituri și compensații amânate, precum și alte daune pentru suferință emoțională și beneficii de angajare. Ea îl numește pe Derulo, managerul său Frank Harris, Atlantic Records, RCA Records și Future History, o colaborare cu RCA, în caz.

Sursa: BBC