Netflix demarează producția serialului românesc „Subteran”

Getting your Trinity Audio player ready...

Netflix a anunțat începerea producției pentru serialul românesc „Subteran”, o creație regizată de Anca Miruna Lăzărescu, Daniel Sandu și Octav Gheorghe. Serialul, care va avea șase episoade, va prezenta povestea unei mame care activează în domeniul IT și care, în urma unor evenimente neașteptate, se implică într-o luptă sub acoperire împotriva lumii interlope din București.

Steve Bailie este creatorul serialului, avându-i ca co-scenariști pe Octav Gheorghe și Peter Kerek. Producția este realizată de Tudor Reu (Mobra Films) și Johnathan Young. În distribuție, telespectatorii îi vor putea vedea pe Ana Ularu și Florin Piersic Jr.

Anna Nagler, Director of Local Language Series pentru Netflix Europa Centrală și de Est, a subliniat entuziasmul legat de acest proiect: „Ne bucurăm să începem producția noii serii românești „Subteran” și suntem mândri să ne alăturăm echipei extraordinare care se află în spatele acestui proiect. Industria de film românească este cunoscută pentru tradiția creativă și artiștii remarcabili și suntem, de asemenea, extrem de încântați de acest scenariu care prezintă un personaj feminin puternic”.

Povestea serialului se axează pe Cami, o femeie care își folosește inteligența pentru a avea succes într-o lume dominată de bărbați. După ce viața ei este perturbată de un grup interlop, Cami devine partenera și hackerul unui detectiv sub acoperire, Roman, care se află într-o situație complicată. Împreună, cei doi vor încerca să se răzbune și să își salveze persoanele dragi.

Netflix, liderul serviciilor de streaming din România, a licențiat în ultimii ani numeroase filme și seriale românești, care au devenit rapid populare și apreciate de membrii platformei.