Concert extraordinar Teodora Enache-Brody, cu versiunile vocale ale Rapsodiilor lui Enescu

Cunoscuta interpretă Teodora Enache-Brody va prezenta versiunea vocală a Rapsodiilor I şi a II-a de George Enescu, într-un concert extraordinar pe care îl va susţine pe 18 septembrie, la Opera Naţională Bucureşti, împreună cu Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel, Joca Perpignan la percuţie şi având drept invitat special Corul Operei Române.

Teodora Brody va conduce publicul în concertul „Unind Lumi – De la Beethoven la Enescu” într-o călătorie interioară suprinzătoare, în care va îmbina elemente ale muzicii clasice cu spontaneitatea jazzului, precum şi cu adâncimea şi forţa doinei, potrivit organizatorilor.

Rezultatul va fi un program în care Teodora Brody va prezenta versiuni vocale unice la nivel mondial ale unor opusuri clasice instrumentale, dintre care unele în premieră: Rapsodiile I şi a II-a de George Enescu, „Patetica” şi „Moonlight Sonata” de Beethoven; „Dansurile româneşti” de Bartok şi „Canon” de J. Pachelbel.

Aceasta este a doua participare a Teodorei Brody la evenimentele prilejuite de Festivalul „Enescu”, după concertul din 2019 care a fost sold-out.

Biletele urmează să fie puse în vânzare pe site-ul Operei Române.

Concertul are loc în seria Bucureşti Creativ, prin care Festivalul „Enescu” încurajează cele mai diverse forme de expresie artistică, inspirate din muzica şi moştenirea lui George Enescu.

Bucureştiul creativ este o serie mozaic, cu un rol esenţial în apropierea de publicuri noi, cu vârste şi gusturi muzicale din cele mai diverse. Din ce în ce mai multe instituţii muzicale bucureştene aleg să se alăture Festivalului Intenaţional George Enescu prin programe care explorează zone repertoriale mai puţin reprezentate în seriile principale de concerte.

De la operetă (Candide de Leonard Bernstein la Teatrul Ion Dacian, pe 24 septembrie) şi reinterpretare vocală a muzicii clasice (spectacolul Unifying Worlds al Teodorei Enache la Opera Naţională Bucureşti, pe 18 septembrie), la spectacole muzical-teatrale pentru adulţi (Claude Debussy – O viaţă pasională cu Robert Powell sau Pierrot Lunaire cu Maia Morgenstern – ambele la Muzeul Naţional Cotroceni pe 5, respectiv 6 septembrie), dar şi pentru copii (Copilăria lui Enescu şi Povestea unui prinţ cioplit în lemn la Teatrul Odeon, pe 18 şi 19 septembrie).

Nu în ultimul rând, Muzeul Naţional George Enescu sărbătoreşte 140 de ani de la naşterea lui Enescu printr-o mini-stagiune dedicată Creaţiilor camerale de muzică românească în trei evenimente desfăşurate laSala „George Enescu“ a Universităţii Naţionale de Muzică: Cvartetul Gaudeamus (29 august), Recital de Lieduri (12 septembrie) şi Ansamblul Profil (19 septembrie).

Festivalul Internaţional „George Enescu” 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie, cu un program artistic excepţional, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti, organizatori şi jurnalişti.