Mark Zuckerberg prevede schimbări majore pentru Facebook și Instagram

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că planifică o scindare a companiei pentru a se concentra mai puțin pe „share” și mai mult pe crearea de experiențe private – potrivit unei informații transmise de NBC.

Zuckerberg, care a construit cea mai mare rețea socială din lume, în parte prin convingerea miliardelor de oameni să-și împărtășească detalii despre viața lor online și apoi să le arate anunțuri pe baza activității lor, a afirmat într-un articol de pe Facebook că viitorul companiei ar fi în crearea în mediul online de „sufragerii intime”, mai degrabă decât oferind o „piață de oraș”.

Schimbarea, pe care a spus-o că se va întâmpla în câțiva ani, ar însemna mai puțină partajare pe servicii precum Facebook și Instagram și mai multe mesaje private care nu pot fi văzute de nimeni altcineva, inclusiv de oamenii de la companie, deoarece vor fi criptate.

„În câțiva ani, mă aștept ca versiunile viitoare de Messenger și WhatsApp să devină principalele moduri în care oamenii comunică pe rețeaua Facebook”, a spus Zuckerberg.

„Ne concentrăm să facem aceste două aplicații mai rapide, mai simple, mai private și mai sigure, inclusiv prin criptarea end-to-end”, a adăugat el. „Apoi intenționăm să adăugăm mai multe modalități de a interacționa în mod privat cu prietenii, grupurile și întreprinderile”.

Comparativ cu rețelele sociale publice, a spus el, „serviciile de mesagerie evoluează cu grație și rămân intime” chiar și atunci când oamenii adaugă prieteni noi.

Zuckerberg a declarat că descrie modificările cu mult timp înainte, pentru că ar însemna „să ia poziție în probleme importante legate de viitorul internetului”, iar compania s-ar consulta cu experții externi și cu alții.