În dialog cu basbaritonul Sorin Coliban de la Staatsoper din Viena

Sorin Coliban s-a născut la București în 1971 și a absolvit în 1995 Academia de Muzică din București. După numeroase apariții pe podiumul de concert din țară și premii câștigate la concursuri naționale și internaționale, în martie 1996, debutează la Atena cu rolul titular din opera „Don Giovanni”, în regia celebrului bas italian Ruggero Raimondi.

Imediat după acest rol a fost invitat la Londra la Opera Regală (Royal Opera House-Covent Garden). Între timp, cariera sa a continuat la Paris în cadrul Operelor Bastille, Garnier și Chatelet abordând o largă paletă a repertoriului de operă, de la clasic, belcanto, verism și până la operele secolului XX.

Din septembrie 2004 și până în prezent este angajat la Operele Staatsoper și Volksoper din Viena în ansamblul de soliști, dar a continuat să fie invitat și în alte teatre și festivaluri.

Vineri, 14 octombrie, de la ora 12.00 basbaritonul Sorin Coliban este invitatul Irinei Hasnaș, într-un interviu care ne va conduce în atmosfera evenimentelor culturale din capitala Austriei.