Încep Zilele Bucureştiului: Concerte, show-uri 3D şi spectacole de teatru, printre surprizele pregătite

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2017. Zeci de evenimente culturale sunt organizate, începând de vineri, în Piaţa Constituţiei şi Parcul Cişmigiu, pentru a marca împlinirea a 558 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului. Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului 2017 este liber.

Vineri -15 septembrie: Concert Angela Gheorghiu – Piaţa Constituţiei

Primăria Capitalei prin ARCUB invită bucureştenii pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piaţa Constituţiei, la Concertul extraordinar susţinut de starul internaţional Angela Gheorghiu, spectacol care marchează deschiderea seriei de evenimente aniversare Zilele Bucureştiului.

Angela Gheorghiu concertează la Bucureşti, alături de Filarmonica George Enescu şi de tenorul Teodor Ilincăi. Dirijorul spectacolului din 15 septembrie este maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.
Accesul se va face începând cu ora 18:30, la porţile de acces din Bulevardul Libertăţii. Intrarea este gratuită, accesul în zona special amenajată cu locuri se face în limita numărului de 10.000 de scaune disponibile. Pentru evitarea aglomeraţiilor la porţile de acces, organizatorii recomandă spectatorilor să vină din timp la concert, însa nu înainte de ora 18:30, ora deschiderii oficiale. Ora de începere a concertului este 20:30.

Toţi participanţii la eveniment vor avea asupra lor un act de identitate. Accesul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani se face numai cu însoţitor, care poate atesta pe baza unui document (carnet de elev, paşaport sau orice document cu poza minorului) vârsta minorului. Din cauza zgomotului foarte puternic produs şi a efectelor speciale din cadrul spectacolului, organizatorul nu recomandă prezenţa în cadrul evenimentului a copiilor sub 14 ani. Accesul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani se face numai pe baza unui act de identitate. Accesul minorilor sub 7 ani este strict interzis.

Este interzis accesul cu următoarele lucruri: droguri, aparate pirotehnice, sticlă, obiecte contondente, cuţite, umbrele, material explozibil, toxic sau inflamabil, obiecte care îi pot răni pe ceilalţi. În concordanţă cu legile în vigoare, participanţii nu pot introduce în zona amenajată următoarele obiecte: cuţite, spray paralizant, lanţuri sau alte obiecte care reprezintă pericol public. Participanţii nu pot introduce alcool în perimetrul zonei amenajate a evenimentului. Participanţii nu pot intra cu mâncare sau cu lichide de orice fel în zona amenajată a evenimentului.

Restricţii rutiere

În zonă continuă să fie aplicate câteva restricţii de circulaţie, după cum urmează:

• 15 septembrie, intervalul orar 16.00-00.00 Bulevardul Unirii (tronsonul cuprins între bd IC Brătianu şi Piaţa Constituţiei) şi Bulevardul Libertăţii (tronsonul cuprons între bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie).

Organizatorul recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a evita aglomerarea traficului.

Sâmbătă 16 septembrie: concert Pink Martini şi iMapp Bucharest – Piaţa Constituţiei

DJ-ul român Paul Damixie, cunoscut internaţional pentru remixul piesei „Hello”a cântăreţei britanice Adele, va deschide evenimentul din seara de 16 septembrie, la ora 17:30. În continuarea DJ-ului, de la ora 19:30, trupa îndrăgită de retro-electro Moonlight Breakfastva urca pe scenă cu un show complex, un mix fresh de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz şi Swing, din cadrul căruia nu vor lipsi proiecţiile 3D, cu elemente vizuale abstracte şi fragmente video.

Începând cu ora 21:00, înaintea concursului de 3D video mapping, celebra orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large, vor susţine un concert de neuitatîn Piaţa Constituţiei! Trupa americană de muzică instrumentală este apreciată în întreaga lume, cucerind publicul încă din anul 1997, atunci când au lansat albumul „Sympatique”.  Cu o experienţă de peste 20 de ani şi un repertoriu variat, Pink Martini încântă de fiecare dată publicul prin stilul lor cosmopolit şi se apropie de fani interpretând piese în diverse limbi străine, printre care franceză, portugheză, turcă, română, arabă, engleză şi multe altele.

Tot sâmbătă, 16 septembrie, în Piaţa Constituţiei Primăria Capitalei organizează, pentru al patrulea an consecutiv, concursul internaţional de 3D video mapping – iMapp Bucharest.

iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume, o competiţie care a devenit un subiect de referinţă pentru artiştii din industria audiovizuală internaţională.

Şase echipe de artişti au fost desemnate finaliste în urma unui Open Call lansat public în luna iunie a acestui an: MotionLab – România, mammasONica – Italia, EPER – Ungaria, Gong Zhen – China, Flightgraf – Japonia şi Ouchhh Studio – Turcia.Artiştii vor prezenta în competiţia finală, începând cu ora 22:30,spectacole dinamice, care vor anima elementele arhitectonice ale Casei Poporului, timp de 4 minute şi 30 de secunde, în concordanţă cu tema ediţiei –  „Above and Beyond”.

Câştigătorul competiţiei va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalităţi marcante ale industriei audiovizuale internaţionale: Jean François Zurawik – Director de evenimente al oraşului Lyon şi coordonator principal „Festival of Lights”, Dávid Ráday – Director de Creaţie la Sziget Festival, Hendrik Wendler–fondator al software-ului de videomapping „Suite MXWendler” şi al platformei artistice „Genius Loci Weimar”, Tais Poda–Partener şi Director de Creaţie al „Front Pictures”, Diana Civle–Director de proiect la cea de-a treia ediţie „European Choir Games & Grand Prix of Nations Riga 2017”.

Evenimentul are o componentă interactivă esenţială, publicul având posibilitatea de a-şi alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecţie, printr-un SMS la numărul 1828 cu tarif normal. Astfel, echipa care va aduna cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câştigătoarea Premiului Publicului. Unul dintre votanţi are şansa de a câştiga prin tragere la sorţi o excursie în capitala ţării echipei câştigătoare a premiului iMapp Bucharest 2016, respectiv Budapesta – Ungaria.

Duminică – 17 septembrie: Concert maraton în Piaţa Constituţiei

Concert maraton, pe 17 Septembrie, începând cu ora 18:00, în Piaţa Constituţiei. Cinci ore de concerte ale unor artişti îndrăgiţi de publicul bucureştean, care vor întreţine atmosfera de sărbătoare din luna septembrie.

Tânăra artistă de indie-pop, Irina Rimes, dă startul concertelor din Piaţa Constituţiei, seara continuă cu The Motans, iar Trupa Vunk îi aşteaptă pe bucureşteni, în Piaţa Constituţiei,de la ora 19:20, urmati de Voltaj, care vor urca pe scenă de la 20:10.

De la ora 21:00, scena aparţine trupei Holograf, iar la ora 21.50, incepe ultimul concert al serii, sustinut de Delia & Band.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului 2017 este liber!

15-17 septembrie – Kids City în Cişmigiu

Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, vă aşteaptă în weekend-ul 15-17 septembrie 2017 la cea de-a III-a ediţie Kids City, un eveniment dedicat copiilor, dar la care este invitată toată familia. Ateliere de creaţie, jonglerii, spectacole de magie, muzică, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gaşca Zurli şi mulţi alţi artişti.

În zona Foişor, zilnic, vor avea loc spectacole de magie oferite de animatori, muzică şi dans alături de micii artişti de la Palatul Naţional al Copiilor. In fiecare zi, pe scenă vor urca şi artişti consacraţi: Gaşca Zurli, Andra Gogan (vocea Sofiei), Alina Sorescu si “Picii lu’ Soreasca”, Daniela Nane, Nea Alecu şi mulţi alţii.

Festivalul Kids City începe vineri, 15 septembrie, de la ora 17.00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică se va desfăşura în intervalul orar 10.00-22.00.  

Spectacole de teatru şi dans la Palatul Mogoşoaia

Primăria Municipiului Bucureşti şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului organizează la Palatul Mogoşoaia piese de teatru, spectacol de dans pentru copii, concerte de muzică românească veche.

Vineri, 15 septembrie, actorii Teatrului Ion Creangă vor prezenta piesa de teatru “Goe în Ţara Minunilor”, iar dansatorii trupei de dans modern AS, din cadrul Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti, au pregătit un spectacol special.

Sâmbătă, 16 septembrie, pe scenă va concerta Cvartetul Fiore, iar seara va fi completată cu piesa de teatru “Sicilianul”, de Moliere.

Duminică, 17 septembrie, Compania de teatru Zona pune în scenă o adaptare a lucrării “Rugăciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici, iar programul se va închide cu un spectacol susţinut de grupul vocal de muzică veche Anton Pann, condus de Constantin Raileanu.