NASA: Doi sateliţi ai planetelor Jupiter şi Saturn ar putea deţine condiţii optime pentru dezvoltarea vieţii

NASA are noi dovezi că două luni ale planetelor Jupiter şi Saturn ar putea conţine condiţii optime pentru dezvoltarea vieţii, informează CNN.

Cercetătorii din cadrul NASA au anunţat că deţin noi dovezi despre două locuri în afara Pământului care ar putea susţine dezvoltarea vieţii: luna lui Jupiter, numită Europa, şi una dintre lunile planetei Saturn, numită Enceladus.

În ceea ce priveşte potenţialul locuibil, Enceladus are în special aproape toate ingredientele-cheie pentru viaţa aşa cum o ştim, potrivit cercetătorilor de la NASA.

Noile observaţii au fost făcute după două studii de amploare, detaliate astăzi în cadrul unei conferinţe la Washington.

Sonda Cassini a descoperit o abundenţă de molecule de hidrogen în pene de apă, ce se ridică din suprafaţa ca de gheaţă a satelitului Enceladus. A şasea cea mai mare lună a planetei Saturn este o ”lume” învelită în gheaţă, ce deţine un ocean dedesubt. cercetătorii cred că hidrogenul provine dintr-o reacţio hidrotermală între oceanul satelitului şi nucleul său pietros. Dacă acesta este cazul, metanul chimic esenţial ar putea s-ar putea forma în ocean, de asemenea.

"Acum, Enceladus este primul pe lista locurilor din sistemul solar care arată condiţii locuibile”, a declarat Hunter Waite, liderul echipei care a condus studiul despre acest satelit.