PNL Timiș se opune alianței cu PSD

Getting your Trinity Audio player ready...

Delegația PNL din Timiș a votat în unanimitate împotriva propunerii de alianță electorală cu Partidul Social Democrat (PSD), în cadrul Consiliului Național Extraordinar al PNL, care a avut loc duminică seară. Această poziție unanimă, exprimată de toți cei 21 de delegați ai județului, marchează o ruptură semnificativă față de linia adoptată la nivel național de partid, care a aprobat alianța cu PSD pentru alegerile europarlamentare, precum și fuziunea cu ALDE.

Conform comunicatului emis luni dimineața de filiala PNL Timiș, opoziția față de alianța cu PSD este fundamentată pe o percepție de incompatibilitate între valorile și aspirațiile electoratului din Timiș și politica PSD. „Am fost de acord cu toții să ne opunem acestei decizii care este împotriva opțiunilor locuitorilor din Timișoara și județul Timiș. Noi dorim să câștigăm alegerile corect și cinstit prin noi înșine”, a declarat președintele PNL Timiș și vicepreședinte național al PNL, Alin Nica, evidențiind o dorință de autonomie și integritate politică.

Motivația delegației din Timiș se bazează pe rezultatele electorale anterioare, care arată o preferință clară a electoratului din regiune pentru PNL și o respingere categorică a PSD, exemplificată prin victoria categorică a președintelui Iohannis în alegerile prezidențiale și scorurile modeste obținute de candidații PSD la funcțiile de primar în Timișoara. Aceste argumente subliniază percepția unei discrepanțe fundamentale între direcția dorită de baza partidului în Timiș și deciziile luate la nivel central.

Alin Nica a subliniat, de asemenea, importanța libertății de exprimare în cadrul PNL, considerând opoziția față de alianța cu PSD ca fiind o manifestare a dreptului la opinie diferită și la valorile democratice. „De aceea spunem clar și răspicat NU PSD! Timișoara și Timișul sunt de dreapta și oamenii știu care e diferența între PNL și PSD”, a adăugat Nica, argumentând că această decizie reflectă voința electoratului și principiile democratice ale politicii făcute „la urne, nu în spatele ușilor închise”.