Plata cu un selfie pe site-ul Amazon

Gigantul american Amazon testează o tehnologie ce permite cumpărătorilor să plătească cu un selfie. Retailerul on-line a depus o cerere de brevet de invenție pentru noua tehnologie, spunând că este mai sigur și mai puțin "ciudat" decât parolele tradiționale.

Clienții vor fi în măsură să se fotografieze sau să facă un scurt film video pentru a se autentifica și realiza plata, în loc să tastaze o parolă. Sistemul de recunoaștere facială al Amazon ar asigura faptul că e clientul real – și nu hackeri, hoți sau copii, care cu ajutorul dispozitivelor părinților lor să facă achiziții. Tehnologia ar înlocui parolele tradiționale similar cu  amprenta care a înlocuiește codul PIN pe un iPhone și alte dispozitive. Pentru o dublă verificare, dacă imaginea este un selfie real al unei ființe umane vii, sistemul are nevoie ca utilizatorii să clipească, să zâmbească sau să încline capul.

Bazat pe un principiu similar, MasterCard (MA) a lansat, recent plăți cu autoportrete și amprente digitale. De asemenea, Windows 10 permite utilizatorilor să se conecteze la PC-urile lor, cu o scanare facială.

Amazon a afirmat că intenționează să exploreze noi tehnologii pentru a îmbunătăți securitatea și experiența utilizatorului, însă nu a confirmat când, sau dacă vreodată, noua tehnologie va fi disponibilă.