A fost găsit un crucifix din lemn sculptat de Michelangelo

Un crucifix din lemn sculptat de Michelangelo la vârsta de 18 ani s-a întors marți în biserica Santa Maria del Santo Spirito din Florența, după ce acesta fusese oferit de artist preoților de aici pentru a le mulțumi pentru faptul că l-au găzduit.

În 1493, după moartea primului său patron, Lorenzo de Medici, Michelangelo a petrecut un an la călugării augustini din Florența, trăind și rugându-se alături ei în timp ce studia anatomia pe cadavrele de la spitalul de care aceștia se îngrijeau.

În semn de recunoștință, Michelangelo le-a lăsat acestora crucifixul de circa 1,40 metri, înfățișându-l pe Iisus complet gol pe cruce. Considerat mult timp pierdut, crucifixul a fost în cele din urmă găsit în anii '60 … pe un coridor al mânăstirii, însă pictat, astfel că era de nerecunoscut.

Lucrarea a fost amplasată acum în mijlocul vechii sacristii a bisericii, într-un somptuos clarobscur, suspendat de un cablu pentru a permite vizitatorilor să-l admire din orice unghi.

"Cartierul Santo Spirito, cu bazilica sa extraordinară, este un loc care protejează și face să trăiască" această sculptură, a explicat Simonetta Brandolini d'Adda, președinta Friends of Florence, o asociație implicată în instalarea crucifixului în actuala locație.