Televizorele Samsung aud tot ce vorbim

Smart TV

Samsung a confirmat că Smart TV-urile ascultă toate cuvintele rostite de consumatori, motiv pentru care compania își avertizează clienții să nu divulge informații personale în timp ce stau în fața televizorului.

Compania a dezvăluit că funcția de activare vocală de pe Smart TV capteză toate conversațiile, iar televizoarele pot distribui aceste informații conținând detalii private cu Samsung și cu alți parteneri de servicii.

Informația a apărut după ce Shane Harris de la The Daily Beast a făcut public un aspect din politica de confidențialitate a Samsung “Vă rugăm să fiți atenți la cuvintele rostiți în fața televizorului care cuprind informații personale sau confidențiale, aceste informații vor fi captate și transmise către terțe părți.

Samsung a făcut public un comunicat în care clarifică modul în care funcționează opțiunea de activare vocală. “Dacă un consumator setează și folosește opțiunea de recunoaștere vocală, informația este furnizată unei terțe părți cu comanda de căutare conținută în cuvântul rostit.” Comunicatul Samsung mai precizează că “în acest moment, vocea este transmisă către server, care caută conținutul solicitat și îl redă apoi pe TV.”

Compania a adăugat că nu reține și nici nu vinde informațiile astfel obținute, dar nici nu a făcut public numele terților care asigurâ traducerea cuvintelor rostite de useri.

Pe data de 10 Februarie, Samsung a updatat politica sa de confidențialitate precum și numele terțului care asigură traducerea: Nuance Communications, Inc.

Sursa: The Week