Un nou studiu al depresiei postpartum

Cu mame și furnizori de servicii medicale care se grăbesc să găsească răspunsuri privitor la depresia postpartum, oamenii de știință au declanșat un studiu de mare amploare pentru a înțelege bazele genetice ale tulburării de dispoziție care afectează milioane de femei în timpul și după sarcină.

App Iphone

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord vor folosi o nouă aplicație pentru iPhone pentru a recruta femei care au avut depresie postpartum. Scopul este de a colecta aproximativ 100.000 de mostre de ADN și să le compare cu ADN-ul de la femeile care nu au avut depresie în speranța că vor descoperi factorii genetici care ar putea duce la o mai bună predicție, diagnostic și tratament pentru boli mintale materne.

Încercările de a găsi indicii genetice clare pentru acest tip de depresie au dat puține rezultate până în prezent, iar unii experți se întreabă dacă noul efort va aduce rezultate mai bune. Teoria studiată de echipa de cercetători este că depresia postpartum ar putea fi diferită și implică gene cu mai multe efecte identificabile, deoarece acestea acționează în timpul sau imediat după sarcină.

Proiectul a realizat și o aplicație gratuită pentru IPhone care este disponibilă în Statele Unite, Australia și Marea Britanie, și se intenționează să fie extinsă și la alte țări, a declarat Dr. Samantha Meltzer-Brody, director al Universității din programul de psihiatrie perinatală din Carolina de Nord și conducător al proiectului. Dr. Meltzer-Brody a declarat că "pentru a ne asigura că acest lucru nu este doar un studiu de iPhone-folosind oameni", vor fi disponibile versiuni iPad ale aplicației în unele clinici urbane și rurale, iar pacienții care doresc să furnizeze ADN-ul lor, vor avea la dispoziție un kit special pentru a dona saliva.

Aplicația, care urmează să fie promovată de Apple ca o extindere a software-ului ResearchKit pentru colectarea datelor medicale, adresează întrebări despre tristețe, anxietate sau panică după nașterea copilului într-un efort de a evalua dacă femeile au avut depresie gravă postpartum. Se intenționează colectarea a peste 600.000 markeri genetici. Grupul de comparație va fi format din femei cu date demografice similare, care au fost însărcinate de cel puțin două ori, dar nu au avut depresie.

Link aplicație: APP