LSO Live – Felix Mendelssohn: Simfonia a IIa

Vineri, 26 ianuarie 2018, vă invităm la o nouă ediţie LSO Live cu noi înregistrări din concertele London Symphony Orchestra. Unul din ultimele CD-uri lansate de prestigiosul ansamblu include o amplă creaţie semnată de Felix Mendelssohn Bartholdy – Simfonia No 2 „Lobgesang” (Imnul Rugăciunii) op 52 – o simfonie cantată în Si Bemol Major, compusă la Leipzig şi prezentată într-un concert dedicat lui Johannes Guttenberg la aniversarea a patru secole de la inventarea tiparului, la 25 iunie 1840. Mendelssohn spunea că aceasta creaţie îi este cea mai apropiată de inimă.

Pentru realizarea înregistrării, alături de ansamblul simfonic londonez, sub bagheta dirijorului Sir John Eliott Gardiner s-au reunit membrii corului Monteverdi şi soliştii Lucy Crowe, Michael Spyres şi Jurgita Adamonyte.
Sir John Eliott Gardiner declara într-un interviu: „Este un opus pe care voiam demult să-l dirijez. Am fost puţin sceptic la început deoarece era un tors al unei simfonii cu o cantată inclusă, dar nu am avut motive reale de îngrijorare. Este o încântare. Are multă fantezie şi flux al liniilor melodice specifice tânărului Mendelssohn, este perfect calibrată şi construită. Admiraţia mea pentru Felix Mendelssohn a crescut enorm după ce am cercetat profund simfoniile sale. A fost o bucurie colaborarea cu aceşti muzicieni londonezi . Ei doreau mereu să releve fiecare detaliu, fiecare accent”

Realizator: Irina Hasnaş

Emisiunea va putea fi urmărită în reluare duminică de la ora 20:00.