Lso Live: Gardiner – Mendelssohn, Visul unei nopți de vară

Lso Live: Gardiner - Mendelssohn, Visul unei nopti de vara

Continuând ciclul său pentru care a obținut numeroase premii, Sir John Eliot Gardiner dirijează Orchestra Simfonică din Londra, Corul Monteverdi și trei talentați artiști, tineri de la Școala Guildhall, într-un spectacol de referință al Visului unei nopți de vară de Mendelssohn, interpretat ca parte a celei de-a 400 aniversare a morții lui Shakespeare.
Pentru a marca festivitățile, Gardiner a realizat o versiune specială a lucrării, care prezintă câteva reduceri la mișcările inițiale care, după cum spune el, „înlăturau toată Mecanica, concentrându-se astfel asupra lumii de basm și a iubitorii dintre oameni. „Mendelssohn, care a adorat scrierile lui Shakespeare, a compus concertul care are la bază Visul unei nopți de vară, în 1827 la vârsta fragedă de 17 ani. Muzicianul George Grove la descris ca fiind” cea mai mare minune a maturității timpurii pe care lumea a văzut-o vreodată în muzică.
Discul Pure Audio Blu-ray al albumului include imagini video de la spectacolul de concert al Visului unei nopți de vară și al Simfoniei nr. 1 a lui Mendelssohn, alături de sunetul de înaltă rezoluție.

Emisiunea va putea fi urmărită în direct vineri, 30 noiembrie 2018, sau în reluare duminică, 2 decembrie, de la ora 13:00.

Câștigător: Înregistrarea anului 2017 – Presto Classical
Câștigător: Choc de L’année 2017 – Classica
Câștigător: Musique symphonique, Diapason de L’année 2017, Diapason
Cel mai bun album al anului 2017 – The Times