LSO Live: Rachmaninov – All-Night Vigil (Vecernii)

Rachmaninov

În prima lor apariție la LSO Live, Symphony Chorus din Londra oferă un spectacol deosebit pe muzica lui Rachmaninov, sub bagheta unui aclamat dirijor al corului LSO, Simon Halsey.

Formată în 1966 pentru a completa lucrările LSO, Corul Simfonic din Londra este unul dintre cele mai bine-cunoscute coruri din Marea Britanie. Format din peste 160 de cântăreți amatori din toate categoriile sociale, corul a înregistrat numeroase lurări pentru LSO Live, parteneriatul care a adus mai multe premii – inclusiv trei premii Grammy, primite pentru Berlioz Les Troyens și Verdi Falstaff. Hauntingly beautiful, All-Night Vigil este o piatră de temelie a repertoriului coral, cincisprezece mișcări a cappella considerate printre cele mai bune realizări ale compozitorului.

Compusă în 1915, pe fondul turbulențelor politice din Rusia și al începutului Primului Război Mondial, sentimentul de transcendență spirituală poate fi interpretat ca răspuns al compozitorului la haosul și suferințele din jurul lui. În timp ce Rachmaninov nu era un credincios convențional, ritualurile și tradițiile Bisericii Ortodoxe erau o parte esențială a fundației sale culturale, evidentă în folosirea cântecelor de la Biserica Rusă ca bază pentru zece din cincisprezece secțiuni ale lucrării.

Vineri, 6 aprilie, de la ora 22:00 (în reluare sâmbătă, de la ora 20:00) vă invităm să ascultați Vecerniile de Rachmaninov. Realizator: Irina Hasnaș