Percheziții DNA la domiciliul președintelui Consiliului Județean Prahova

Getting your Trinity Audio player ready...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) desfășoară o serie de percheziții coordonate legate de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova. Joi dimineața, a fost o adevărată forfotă, cu nu mai puțin de 16 percheziții efectuate în diverse locații, inclusiv la domiciliul lui Dumitrescu și al membrilor familiei sale, conform surselor judiciare citate de G4Media.ro.

Operațiunea a vizat mai multe figuri cheie în investigație, cu acuzații care gravitează în jurul actelor de luare de mită și fals în declarații. Printre locațiile percheziționate s-a numărat și casa surorii lui Dumitrescu, prin intermediul căreia se presupune că a fost canalizată mita, subliniind amploarea anchetei în desfășurare.

Ulterior, actualizările au relevat un domeniu mai larg al investigației, axându-se pe procesul de atribuire a contractului pentru centura orașului Mizil. Pe lângă percheziții, se relatează că Dumitrescu urmează să fie adus la sediul central al DNA pentru declarații. De remarcat, căutările s-au extins și la un apartament de lux de 800 de metri pătrați în cartierul Stejarii, închiriat de Dumitrescu pentru o sumă considerabilă de 6.000 de euro pe lună, și posesia unui Lamborghini Urus de 250.000 de dolari de către soția lui Dumitrescu, evidențiind stilul de viață extravagant al cuplului.

Dumitrescu este o figură proeminentă în cadrul Partidului Național Liberal (PNL), fiind unul dintre cei patru prim-vicepreședinți și a fost un candidații pentru fotoliul de la Ministerul Transporturilor în guvernul lui Nicolae Ciucă. Influența sa se extinde și mai mult, cu solicitări documentate de DNA de favoruri de la fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, și un promotor notabil al unui acord cu Partidul Social Democrat (PSD). În plus, o investigație PRO TV, „România, te iubesc!”, numită „Rețeaua Albanezu”, a expus o rețea de apropiați ai lui Dumitrescu, transferând afaceri către albanezi sub privirile aparent indiferente ale statului, indicând o rețea de influență puternică în spatele politicianului.

Investigația în desfășurare asupra lui Iulian Dumitrescu și a asociaților săi marchează un moment critic în lupta continuă a României împotriva corupției. Cu atenția DNA fermă asupra unuia dintre cei mai influenți politicieni, rezultatul acestei anchete ar putea avea implicații de largă amploare pentru cariera lui Dumitrescu și peisajul politic mai larg.