Tender câștigă la Curtea de Apel modificarea verdictului în dosarul Rafo

Getting your Trinity Audio player ready...

Curtea de Apel București (CAB) a modificat un verdict definitiv dat în dosarul Rafo-Carom din iunie 2015. Printr-o decizie recentă din 25 octombrie 2023, compania Tender SA, deținută de omul de afaceri Ovidiu Tender, a fost scutită de la plata unei părți din prejudiciul total estimat la aproape 33 de milioane de euro.

Inițial, în 2015, Tender și Marian Iancu, fost patron al Poli Timișoara, au fost condamnați la închisoare, iar instanța a decis confiscarea a peste 320 de milioane de lei. Noua decizie a CAB înseamnă că Tender SA nu mai este responsabilă civilmente pentru o parte semnificativă a prejudiciului.

Această schimbare vine după o contestație la executare, interpretând verdictul definitiv din 2015. Decizia CAB este definitivă și nu poate fi atacată.

Informațiile despre această schimbare au fost inițial dezvăluite de blogul thesolomoneffect.com și ulterior dezvoltate de presshub.ro.

Dosarul Rafo-Carom a fost marcat de controverse, inclusiv schimbări în componența completului de judecată și acuzații de legături politice. Judecătorii Răzvan Cristian Ilie și Petrică Iulian Bădoi, care au luat decizia recentă, au fost implicați și în alte cazuri notabile.