A ruinat „cameo porn” filmele cu supereroi?

Getting your Trinity Audio player ready...

James Gunn, actualul director al DC Studios și regizorul cunoscut pentru lucrul său la Marvel cu seria „Gardienii Galaxiei”, a criticat recent ceea ce el numește „cameo porn” în filmele cu supereroi. Potrivit declarațiilor sale pe platforma social media Threads, citate de Deadline, Gunn argumentează că personajele ar trebui să aibă un motiv întemeiat pentru a fi incluse într-un film, și nu doar să apară în mod gratuit.

Gunn, recunoscut pentru abilitatea sa de a dezvolta povestiri extinse cu ansambluri mari de supereroi, pare să fie în căutarea unui nou început la DC, punând accent pe povești mai concentrate și mai liniare. Într-un contrast evident cu proiectele anterioare, el a descris viitorul film „Superman: Legacy” ca fiind „NU un film mare”, în sensul distribuției, susținând importanța poveștilor focalizate pe un singur protagonist.

Critica sa se adresează tendinței recente din filmele cu supereroi de a include camee ale altor personaje supereroice, care adesea nu contribuie semnificativ la povestea principală și par să servească doar ca un mijloc de a atrage fanii. Exemplele oferite de Gunn includ aparițiile lui Deathstroke / Slade Wilson în „Justice League” din 2017, Hercules în „Thor: Love and Thunder” din 2022 și chiar Howard the Duck în „Gardienii Galaxiei”.

Prin aceste declarații, Gunn pare să își asume o oarecare responsabilitate pentru homogenizarea filmelor cu supereroi și promite un viitor în care povestirile vor fi mai originale și mai concentrate. Totodată, se sugerează că Universul Cinematografic DC ar putea aborda o direcție diferită față de Marvel și DC în ultimul deceniu, chiar dacă Gunn a avut un rol în construirea acestui cadru.