Jacheta lui Michael Jackson vândută la o licitație pentru 250.000 de Lire

Getting your Trinity Audio player ready...

O jachetă de piele iconică purtată de Michael Jackson în anii ’80 a fost vândută pentru suma impresionantă de 250.000 de lire sterline (aproximativ 306.000 de dolari americani). Această piesă vestimentară în alb și negru, purtată de regretatul cântăreț într-o reclamă pentru Pepsi, a fost estimată inițial să se vândă între 200.000 și 400.000 de lire la licitație.

Jacheta a fost unul dintre cele peste 200 de obiecte de memorabilia muzicală vândute la o licitație în Londra vineri, printre care se numără și o jachetă a lui George Michael și o perucă purtată de Amy Winehouse. De asemenea, au fost vândute obiecte legate de David Bowie, Oasis și The Beatles.

Jackson a purtat jacheta în 1984, în prima dintr-o serie de reclame pe care superstarul le-a făcut pentru compania de băuturi răcoritoare. Aceste reclame sunt amintite în principal pentru un incident în care părul lui Jackson a luat foc în timpul unei sesiuni de filmare, provocându-i arsuri grave. Totuși, el purta o altă jachetă în acel moment.

În cadrul aceleiași licitații, o jachetă La Rocka purtată de starul Wham! Michael, în timp ce cânta în duet cu cântăreața americană Aretha Franklin în piesa „I Knew You Were Waiting (For Me)”, a fost vândută pentru 93.750 de lire sterline (aproximativ 115.000 de dolari americani), depășind cu mult prețul estimat de între 30.000 și 60.000 de lire.

Un alt obiect de valoare mare a fost o perucă în stilul coafurii beehive purtată de cântăreața britanică Amy Winehouse pentru videoclipul muzical din 2007 „You Know I’m No Good”, de pe ultimul ei album „Back To Black”. Aceasta s-a vândut pentru 18.750 de lire sterline (aproximativ 22.900 de dolari americani), puțin peste limita inferioară a valorii estimate.

Printre alte obiecte prezentate s-au numărat și articole legate de Elvis Presley, Queen și Johnny Marr. O chitară Gibson care a aparținut lui Angus Young de la AC/DC nu a fost vândută, la fel ca și un jukebox Beatles ediție limitată „Yellow Submarine”.

Mark Hochman, directorul de muzică și postere la Propstore, a explicat înainte de licitație că aceasta a fost prima dată când multe dintre aceste obiecte au fost puse în vânzare publică. Memorabilia lui Jackson a fost vândută anterior pentru mii de lire, inclusiv o pălărie fedora neagră pe care a purtat-o chiar înainte de a executa pentru prima dată faimosul său dans moonwalk în 1983, care s-a vândut la o licitație din Paris în septembrie pentru 77.640 de euro (aproximativ 67.088 de lire sterline).