Matthew Perry, starul din „Friends”, a decedat la vârsta de 54 de ani

Getting your Trinity Audio player ready...

Actorul american Matthew Perry, cunoscut pentru rolul său iconic, Chandler Bing, din serialul de succes „Friends”, a murit la vârsta de 54 de ani. Perry a fost găsit decedat la domiciliul său din Los Angeles, potrivit surselor din cadrul forțelor de ordine citate de mass-media americană. TMZ și LA Times, care au fost primele publicații care au anunțat decesul actorului, au menționat că acesta a fost găsit fără viață într-un jacuzzi din locuința sa.

Serialul „Friends”, care a prezentat viețile a șase tineri din New York, a fost difuzat între anii 1994 și 2004, ultimul episod fiind vizionat de 52,5 milioane de persoane în SUA, stabilind un record pentru cel mai vizionat episod TV al anilor 2000.

Warner Bros, producătorul serialului care a continuat să fie iubit de noi generații de telespectatori, a descris moartea lui Perry ca fiind o „adevărată pierdere pentru noi toți”.

Născut în Massachusetts în 1969, Perry a crescut în Ottawa, Canada, unde a fost coleg de școală cu Justin Trudeau, actualul prim-ministru canadian. Trudeau a exprimat tristețea sa pe rețelele sociale, rememorând momentele petrecute împreună în copilărie și subliniind bucuria pe care Perry a adus-o oamenilor din întreaga lume.

Deși Perry a devenit o vedetă internațională datorită rolului său din „Friends”, a avut de luptat cu dependența de alcool și medicamente pe parcursul vieții sale, frecventând clinici de reabilitare de mai multe ori. Într-un interviu din 2016, el a mărturisit că nu își amintește de trei ani de filmări din „Friends” din cauza consumului de alcool și droguri.

Maggie Wheeler, care a interpretat rolul ex-prietenei lui Chandler, Janice, în „Friends”, a fost prima dintre co-starurile lui Perry care a adus un omagiu public actorului. Ea a subliniat bucuria pe care Perry a adus-o multor oameni în timpul vieții sale, exprimându-și recunoștința pentru momentele creative pe care le-au împărtășit împreună.