Interpreta lui Mary Poppins a murit la vârsta de 100 de ani

Getting your Trinity Audio player ready...

Glynis Johns, remarcabila actriță britanică cunoscută pentru rolul său emblematic ca Winifred Banks în „Mary Poppins”, a încetat din viață la vârsta de 100 de ani. Decesul ei a fost confirmat de managerul său, Mitch Clem, care a declarat că moartea sa reprezintă „o zi sumbră pentru Hollywood”, marcând sfârșitul unei ere glorioase. Născută într-o familie de actori galezi pe 5 octombrie 1923, în Africa de Sud, Johns a avut o carieră impresionantă ce s-a întins pe mai mult de șase decenii, marcând istoria cinematografiei prin contribuții semnificative.

Debutul ei pe marele ecran a fost în 1948 în rolul unei sirene în filmul „Miranda”, care a catapultat-o în atenția publicului. Johns a fost nominalizată pentru un premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar în filmul „The Sundowners” din 1960. De asemenea, ea a fost o actriță de teatru desăvârșită, câștigând un premiu Tony în 1973 pentru interpretarea sa în „A Little Night Music” de Stephen Sondheim, unde a interpretat faimosul cântec „Send In The Clowns”.

Johns a avut numeroase apariții pe micul ecran, inclusiv în seriale precum „Batman” și a jucat în propriul ei sitcom, „Glynis”, difuzat în 1963. Ultimele sale roluri au fost în filmele „While You Were Sleeping” (1995), alături de Sandra Bullock, și „Superstar” (1999), cu Molly Shannon și Will Ferrell. Retrasă în Statele Unite, ea și-a petrecut ultimii ani din viață într-un centru de asistență din Hollywood.

Înainte de a împlini 100 de ani, s-a propus ca Johns să primească titlul de „dame”, un omagiu adus contribuțiilor sale în lumea actoriei. Parlamentarul laburist Chris Bryant a susținut această idee, exprimând regretul că nu a primit acest titlu. Actrița a lăsat în urmă un nepot stabilit la Paris și trei stră-nepoți. Ea va fi înmormântată lângă tatăl său, actorul Mervyn Johns, în Marea Britanie.