Arnold Schwarzenegger reținut pe Aeroportul din München pentru evaziune

Getting your Trinity Audio player ready...

Actorul Arnold Schwarzenegger a fost reținut miercuri seara pe aeroportul din München, Germania, după ce nu a declarat la vamă un ceas de valoare destinat vânzării. Starul de 76 de ani, cunoscut pentru rolurile sale din filmele „Terminator” și „Conan Barbarul”, a sosit din Statele Unite și, potrivit purtătorului de cuvânt al vămii, Thomas Meister, va putea probabil să-și continue călătoria, dar va trebui să lase ceasul la München.

Fostului guvernator al Californiei i-a fost inițiată o procedură penală pentru fraudă fiscală, deoarece trebuia să declare ceasul la vamă și să plătească taxele corespunzătoare, având în vedere că acesta urma să rămână în Uniunea Europeană. Conform cotidianului german Bild, Schwarzenegger intenționa să scoată la licitație ceasul în cadrul unei cine organizate joi, în stațiunea austriacă de schi Kitzbühel. În cadrul evenimentului, urmau să fie puse în vânzare și alte opere de artă și obiecte de valoare, cu scopul de a strânge fonduri pentru a susține diverse proiecte pentru climă inițiate de actor.

Incidentul la aeroportul din München subliniază importanța respectării regulamentelor vamale, chiar și pentru celebrități. Acest eveniment reprezintă un reminder că toți călătorii, indiferent de statutul lor, sunt supuși acelorași reguli și proceduri la trecerea frontierelor internaționale.