Fostul prim-ministru britanic, Boris Johnson se alătură postului de televiziune GB News

Getting your Trinity Audio player ready...

Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, va deveni prezentator, realizator de programe și comentator la postul de televiziune GB News. Johnson, care și-a dat demisia din funcția de deputat la începutul acestui an, va avea un „rol cheie” în acoperirea alegerilor din Marea Britanie și SUA de anul viitor. De asemenea, va prezenta o serie care va evidenția influența Marii Britanii la nivel global. Johnson a promis că va împărtăși opinii sincere pe o gamă largă de subiecte și va începe colaborarea cu GB News la începutul anului viitor.

Într-o declarație, Johnson a menționat că va discuta despre „oportunitățile imense pentru Marea Britanie la nivel global, precum și provocările cu care se confruntă, subliniind că zilele noastre cele mai bune sunt încă în față”. Johnson și-a dat demisia din funcția de prim-ministru în 2022, urmată de demisia din postul de deputat pentru Uxbridge și South Ruislip, ca protest față de acuzațiile că a indus în eroare Camera Comunelor în legătură cu încălcările regulilor Covid în Downing Street.

Comitetul Consultativ Independent privind Numirile în Afaceri (Acoba) a declarat că rolul lui Johnson la GB News nu ridică „îngrijorări specifice”, dar a impus anumite condiții, inclusiv interdicția de a folosi informații privilegiate din timpul mandatului său și de a nu face lobby în numele GB News pentru o perioadă de doi ani.