Panco’s Elros din România câștigă titlul de „World Winner 2023” la FIFe World Show din Strasbourg

Getting your Trinity Audio player ready...

Într-un eveniment de anvergură mondială, un motan adult din rasa Maine Coon, născut și crescut pe meleagurile românești, a reușit să impresioneze juriul și să obțină titlul de „World Winner 2023”. Expoziția, numită FIFe World Show, este recunoscută la nivel global ca fiind una dintre cele mai prestigioase competiții pentru pisici și a avut loc în orașul Strasbourg, Franța.

RO Panco’s Elros, în vârstă de 4 ani, nu numai că a reprezentat cu mândrie România, dar a și concurat în cea mai dificilă categorie a concursului, demonstrând calitățile excepționale ale rasei Maine Coon. În spatele succesului său se află pasiunea și dedicația crescătorului său, Yann Panco din București. Acest triumf marchează un moment istoric, fiind primul trofeu de acest calibru adus în țara noastră.

Expoziția a avut loc în cadrul modernului Parc des Expositions din Strasbourg, în weekendul 28 – 29 octombrie. Evenimentul a reunit peste 1.300 de pisici din toate colțurile lumii, fiecare venind cu speranța de a câștiga unul dintre prestigioasele premii. Pe parcursul celor două zile, mii de vizitatori au avut ocazia să admire frumusețea și eleganța acestor feline, demonstrând interesul crescut pentru lumea felinelor și pentru competițiile de acest gen.