Sir Michael Caine își anunță retragerea marcând finalul unei ere

Celebrul actor britanic, Sir Michael Caine, a confirmat retragerea din lumea actoriei, după lansarea celui mai recent film în care a jucat. La venerabila vârstă de 90 de ani, starul a apărut în „The Great Escaper”, alături de Glenda Jackson, care a finalizat filmările cu câteva luni înainte de decesul său în iunie.

Deși în trecut Sir Michael a sugerat intenția sa de a se retrage, adesea a fost tentat să revină în fața camerei. Cu toate acestea, într-un interviu recent oferit programului BBC Radio 4’s Today, actorul a declarat: „Am tot spus că o să mă retrag. Ei bine, acum chiar o fac.” El a adăugat: „Am avut un film în care am jucat rolul principal și am primit recenzii incredibile… Ce aș putea să fac care să depășească asta?”

În „The Great Escaper”, Sir Michael îl interpretează pe Bernie Jordan, un veteran real al celui de-al Doilea Război Mondial, care a făcut știri în 2014, când a evadat din căminul de bătrâni pentru a participa la celebrările aniversare ale Zilei D din Franța.

Critica filmului din partea The Guardian a menționat că Sir Michael oferă „o interpretare emoționantă”, în timp ce Radio Times a notat că el „își joacă rolul cu demnitate completă”. Totuși, actorul a subliniat că decizia sa de a se retrage a fost influențată de oferta redusă de roluri, dată fiind vârsta sa înaintată.

Rememorând colaborarea sa cu Glenda Jackson de acum aproape cinci decenii, în filmul „The Romantic Englishwoman” din 1975, Sir Michael a recunoscut că, deși se apreciau reciproc, nu socializau în afara platourilor de filmare din cauza diferențelor lor politice.

Pe lângă cariera sa impresionantă în cinematografie, Sir Michael Caine este programat să publice o nouă carte luna viitoare, un thriller intitulat „Deadly Game”. Întrebat despre cum percepe vârsta sa, a răspuns: „Profit de fiecare secundă, chiar și la 90 de ani.”

Retragerea lui Sir Michael Caine marchează sfârșitul unei ere în industria cinematografică, cu o carieră prolifică ce include roluri memorabile în filme ca „Harry Brown”, „Educating Rita”, „The Italian Job” și „Hannah and Her Sisters”. Această decizie vine după o carieră îndelungată și împlinită, lăsând în urmă o moștenire cinematografică durabilă și inspirațională.