Europarlamentarii au ajuns „din greșeală” la Disneyland

Getting your Trinity Audio player ready...

Într-o schimbare neașteptată de traseu, mai mulți europarlamentari care călătoreau luni din Bruxelles spre Strasbourg pentru sesiunea plenară a Parlamentului European au fost redirecționați din greșeală către stația de tren care deservește Disneyland.

Conform informațiilor, o eroare de comutare din partea companiei feroviare franceze SNCF Réseau a determinat ca trenul din Bruxelles spre Strasbourg să fie trimis accidental către Marne-la-Vallée, stația care deservește parcul tematic.

Deși Disneyland este promovat ca fiind „cel mai fericit loc de pe pământ”, politicienilor nu li s-a permis să viziteze parcul tematic. În schimb, aceștia au fost redirecționați înapoi spre Strasbourg.

Emmanuel Foulon, un europarlamentar belgian, a glumit pe Twitter referitor la situație, citând sloganul Disney „Când magia prinde viață” și sugerând că acesta ar putea deveni sloganul Parlamentului European. De asemenea, Pelle Geertsen, un europarlamentar danez, a făcut haz de necaz, speculând despre posibilitatea ca un nou Disneyland să fie amenajat în clădirile din Strasbourg și sugerând inspirația pentru un nou film Disney bazat pe această aventură neașteptată.

Sesiunea plenară a Parlamentului European va continua până joi, 19 octombrie. Nu există informații dacă europarlamentarii au fost veseli, morocănoși sau somnoroși după ocolul lor neașteptat de 45 de minute prin Disneyland.