„Stranger Things: The First Shadow” – piesa de teatru, un succes răsunător pe scena West End-ului

Getting your Trinity Audio player ready...

După ce a cucerit publicul Netflix încă din 2016, „Stranger Things” cucerește acum West End-ul londonez cu premiera mondială a spectacolului său spin-off de teatru, „Stranger Things: The First Shadow”. Piesa, care este un prequel al popularului serial TV ambientat în anii ’80, a primit o serie de recenzii de cinci stele.

Povestea spectacolului urmărește un grup de tineri prieteni care sunt martori la evenimente supranaturale în Hawkins, Indiana, în anul 1959. Criticii de teatru l-au aclamat, The Telegraph numindu-l „evenimentul anului pe West End”, iar The Guardian l-a descris ca „o lume paralelă câștigătoare”.

Arifa Akbar, criticul șef de teatru al The Guardian, a descris piesa ca fiind „teatru uluitor cu o imaginație captivantă” și „nu doar un joc inteligent pentru fanii serialului”. Akbar a adăugat că piesa este „irezistibilă” chiar și pentru cei care nu sunt familiarizați cu serialul.

Dominic Cavendish de la The Telegraph a oferit, de asemenea, o recenzie de cinci stele, menționând că, deși piesa în sine este „hokum de clasă înaltă”, atmosfera creată este „de neuitat”, făcând referire la „începutul învăluit în ceață, acte de levitație și violență șocantă”.

Piesa prezintă povestea lui Henry Creel, interpretat de Louis McCartney, care devine Vecna, conducătorul Upside Down în sezonul patru al serialului TV. Spectacolul este bazat pe o poveste co-creată de frații Matt și Ross Duffer, creatorii seriei TV, și urmărește personajele Bob Newby, Jim Hopper și Joyce Maldonado în perioada adolescenței, investigând decese misterioase ale animalelor de companie.

David Benedict de la Variety a lăudat interpretarea lui Louis McCartney în rolul lui Henry, descriindu-l ca pe „un tocilar tremurând și terifiat, ale cărui monștri creează haos și groază”.

În ciuda laudelor, unele recenzii au fost mai echilibrate. The New York Times a descris producția ca fiind „extravagantă până la punctul de a fi jenantă”, iar Independent a menționat efectele bombastice ale piesei, cu „proiecții enorme, un scor muzical grandios, și o avalanșă de spumă, gheață uscată și flacără”.

Cu toate acestea, Times a acordat spectacolului doar două stele, criticând accesibilitatea limitată a poveștii pentru noii veniți și lipsa de adâncime a personajelor. Seria TV „Stranger Things” a fost reînnoită pentru un al cincilea sezon, cu începerea filmărilor programată pentru ianuarie 2024.