Ultimul cântec al The Beatles: „Un tribut emoţionant adus legăturii membrilor trupei”

Getting your Trinity Audio player ready...

Piesa „Now and Then”, descrisă ca ultimul cântec al legendarului grup The Beatles, a fost primită cu laude de critici și a strâns peste 4,4 milioane de ascultări pe YouTube în primele 18 ore de la lansare. The Guardian a acordat melodiei patru stele din cinci, numind-o un „tribut emoționant adus legăturii membrilor trupei”, în timp ce Variety a exprimat că este „o plăcere neașteptată”.

Melodia, la care au lucrat Paul McCartney și Ringo Starr, a fost construită pe baza unei casete demo înregistrate de regretatul John Lennon, cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a extrage vocea acestuia. Liam Gallagher a descris piesa ca fiind „înduioșătoare” și „biblică”.

„Now and Then” a fost finalizată cu contribuții de la toți cei patru membri ai grupului, inclusiv chitara înregistrată de regretatul George Harrison în 1995 și vocea lui Lennon din demo-ul original al piesei. Este descrisă de trupă ca fiind „ultimul” cântec în care apar Fab Four.

Într-un film de 12 minute lansat la nivel mondial, McCartney și Starr au prezentat istoria melodiei și procesul de creație. Piesa a fost comercializată ca un material cu două fețe, împreună cu single-ul de debut din 1962 „Love Me Do”.

Criticii au fost în general pozitivi, deși unii au menționat că „Now and Then” nu se compară cu lucrările tradiționale ale The Beatles. Sir Paul McCartney a descris experiența înregistrării ca fiind „magică”, simțindu-se ca și cum ar lucra din nou cu Lennon.

Piesa „Now and Then” a fost difuzată în premieră și la Radio Clasic FM și va intra în playlist începând de azi.

Pentru mai multe detalii și pentru a asculta melodia, fanii pot accesa platformele de streaming și canalele de socializare ale trupei.