Taylor Swift relansează „1989”, albumul care i-a definit cariera pop

Pe 27 octombrie, Taylor Swift va lansa o nouă versiune a albumului „1989” – cel mai bine vândut album al carierei sale, care a transformat-o definitiv într-o stea pop. Lansarea inițială a albumului nu a reprezentat doar o schimbare muzicală, ci și una de percepție, marcând trecerea de la imaginea de adolescentă stânjenită sau tânără cu inima frântă, la o artistă conștientă de atenția publicului asupra ei și jucându-se cu persona publică.

Compus în mare parte în timpul turneului „Red” din 2013-2014, cu demo-uri stocate pe telefonul ei într-un folder denumit „Sailor Twips”, „1989” a vândut peste 15 milioane de copii, câștigând trei premii Grammy și fiind numit „răspunsul unei noi generații la Thriller” de către NME.

Acest nou proiect face parte din campania continuă a lui Taylor de a-și recâștiga controlul asupra operei sale, după ce o companie de investiții a achiziționat benzile master în 2019. Spre deosebire de remake-urile anterioare, noul „1989” reprezintă o provocare mai mare, având în vedere peisajele pop ale albumului original, pline de sintetizatoare procesate și voci tratate.

Primele semne sunt încurajatoare: noua versiune a piesei „This Love” pare să aibă o rezonanță mai profundă, cu Taylor spunând adio mai ferm, dar blând, unei iubiri neangajate. Vocile sale sunt mai prezente decât înainte, ilustrând o maturitate vocală în creștere.

Ca răspuns la așteptările crescânde, Taylor oferă un ghid al pieselor și a ceea ce a spus despre ele. De exemplu, „Welcome To New York” este văzută ca o declarație de misiune, marcând trecerea de la sound-ul country la cel pop.

Fiecare piesă de pe album pare să ofere o perspectivă asupra evoluției artistice și personale a lui Taylor. „Blank Space” aduce un umor satiric față de zvonurile mediatice despre viața sa amoroasă, în timp ce „Bad Blood” explorează rivalitățile din industria muzicală.

Noul „1989” va include și cinci piese noi din „vault”: „Slut!”, „Say Don’t Go”, „Now That We Don’t Talk”, „Suburban Legends” și „Is It Over Now?”, oferind fanilor un gust nou din era „1989”, în ciuda faptului că Taylor a scris peste 100 de piese pentru proiectul inițial.

Această relansare nu doar că îi permite lui Taylor să-și recâștige controlul asupra muzicii sale, ci oferă și fanilor o nouă perspectivă asupra evoluției sale ca artist, menținând în același timp esența care a făcut din „1989” un album iconic.