Astra Film Festival marchează 30 de ani cu premiere cinematografice excepționale la Sibiu

Getting your Trinity Audio player ready...

Astra Film Festival, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film documentar din Europa, sărbătorește 30 de ani de existență printr-o ediție aniversară la Sibiu, în perioada 15-22 octombrie. Evenimentul va prezenta zeci de filme documentare în premieră, abordând subiecte variate, de la biografia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, la provocările păstorilor tradiționali și universul hoților de buzunare.

Printre filmele așteptate cu nerăbdare se numără „Întâlnindu-l pe Zelenski”, co-regizat de laureatul premiului Emmy, Andre Singer, și „Calea laptelui”, de Dumitru Budrala, care explorează tradiția milenară a transhumanței. De asemenea, festivalul va proiecta „20 de zile în Mariupol”, care prezintă povestea jurnaliștilor blocați în orașul asediat de armata rusă, și „Unchiul meu Luben”, care urmărește povestea unui solist rock din Dresda și moștenirea unchiului său bulgar.

Festivalul, lansat în 1993 și aflat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, având ca parteneri strategici Ministerul Culturii, Consiliul Județean Sibiu și alți sponsori și parteneri media. Astra Film Festival reprezintă un eveniment cultural de referință, aducând în prim-plan producții cinematografice de non-ficțiune care abordează teme relevante la nivel global și local.