Coldplay și fostul lor manager, în conflict juridic pentru milioane de euro

Getting your Trinity Audio player ready...

Trupa britanică Coldplay se confruntă cu o dispută juridică majoră cu fostul lor manager, Dave Holmes. Ambele părți au depus cereri la Înalta Curte, solicitând milioane de lire sterline ca daune.

Dave Holmes, care a servit ca manager al trupei din 2005 până în 2022, a dat în judecată Coldplay în august, susținând că i se datorează un „comision neplătit” de 10 milioane de lire sterline pentru două albume încă nelansate la care a colaborat cu trupa. În replică, Coldplay a respins cererea lui Holmes și solicită daune de 14 milioane de lire sterline. Trupa susține că Holmes a permis ca costurile turneelor să crească semnificativ și că a profitat de relația sa cu trupa pentru a obține împrumuturi de 30 de milioane de dolari de la promotorii de concerte Live Nation. Se presupune că aceste fonduri au fost folosite de Holmes pentru a finanța o afacere imobiliară în Vancouver, Canada.

Documentele judiciare indică, de asemenea, că Holmes nu a gestionat corespunzător bugetul turneului, cu cheltuieli excesive pentru echipamente neadecvate, inclusiv un ecran video de 9,7 milioane de dolari și 16 piloni de scenă personalizați care au costat 10,6 milioane de euro și care s-au dovedit a fi inutilizabili.

Un purtător de cuvânt al lui Holmes a răspuns acuzațiilor, afirmând că Coldplay „știe că are probleme cu apărarea lor” și că trupa refuză să onoreze un contract existent cu Holmes.

Dacă părțile nu ajung la o înțelegere, cazul ar putea fi adus în fața instanței.