Drake în conflict cu Pet Shop Boys după ce a folosit refrenul unui hit al lor fără drept

Getting your Trinity Audio player ready...

Rapperul canadian Drake se confruntă cu controverse după lansarea celui de-al optulea său album de studio. Formația engleză Pet Shop Boys l-a acuzat pe artistul canadian pe X, platforma anterior cunoscută sub numele de Twitter, în ziua în care Drake a lansat albumul său „For All the Dogs”. Mesajul trupei a fost clar: „Este surprinzător să auzim pe @Drake cântând refrenul ‘West End girls’ în piesa ‘All the Parties’ de pe noul său album. Nu a fost dat niciun credit și nu a fost cerută nicio permisiune.”

La sfârșitul piesei „Parties”, Drake cântă într-adevăr refrenul piesei „West End Girls”, un hit al Pet Shop Boys de pe albumul lor din 1986, „Please”.

La începutul acestui an, Drake a lansat o carte de poezii intitulată „Titles Ruin Everything”. Odată cu această lansare, câștigătorul premiului Grammy a anunțat că „a realizat un album care să însoțească cartea… Se spune că îmi doresc vechiul Drake, fata, nu mă tenta. Pentru toți câinii.”

Imediat după lansarea noului album vineri, Drake a anunțat că intenționează să se retragă din lumina reflectoarelor pentru o perioadă extinsă, pentru a se concentra asupra sănătății sale. În cadrul seriei „Table for One” de pe SiriusXM’s Sound 42, vineri dimineața, el a declarat: „Probabil nu voi mai face muzică pentru o vreme.” „Trebuie să mă concentrez asupra sănătății mele, în primul rând”, a explicat Drake. „Nu este nimic grav, dar, știți, vreau ca oamenii să fie sănătoși în viață.”