Madonna își lansează turneul „Celebration”: Peste 40 de piese într-un spectacol unic

Getting your Trinity Audio player ready...

Madonna, regina muzicii pop, se pregătește să lanseze primul său turneu de „greatest hits”, care va include peste 40 de piese din vasta sa carieră. Turneul „Celebration” va începe la O2 Arena din Londra sâmbătă. Stuart Price, directorul muzical al Madonnei, a descris turneul ca fiind „un documentar prin vasta sa carieră”, folosind patru decenii de înregistrări de arhivă și înregistrări de studio pentru a povesti povestea stelei.

Într-un interviu exclusiv acordat BBC, Price a menționat că un „greatest hit” nu trebuie să fie neapărat o melodie. Poate fi o ținută, un videoclip sau o declarație. El a adăugat că Madonna este din nou în formă maximă după o problemă de sănătate în timpul verii. Artista a fost găsită inconștientă în apartamentul său din New York în iunie și a fost transportată de urgență la spital, unde a primit tratament pentru o infecție bacteriană gravă. Ulterior, ea a declarat că a fost „norocoasă să fie în viață” și a amânat începutul turneului „Celebration” din iulie până în octombrie.

Stuart Price, care a lucrat cu Madonna din 2001 și a produs albumul „Confessions On A Dancefloor” din 2005, a menționat că au stabilit o înțelegere muzicală care funcționează aproape telepatic. El a subliniat că Madonna are așteptări foarte mari în ceea ce privește cât de multă muncă vor depune oamenii într-un proiect și că este la fel de exigentă cu ea însăși.

Turneul va folosi înregistrările originale multi-track ale Madonnei, cu Price extrăgând „o preluare vocală unde se aude o mașină trecând în fundal” sau „un solo de la un chitarist care nu mai este cu noi” pentru a recaptura spiritul original al pieselor. De fapt, pentru prima dată de când a susținut spectacole în cluburi la începutul carierei sale, Madonna nu va fi însoțită de o trupă pe scenă.

În lumea Madonnei, detaliile contează. Cu mii de ore de arhivă la dispoziție, se pare că turneul „Celebration” va evidenția contribuția sa continuă nu doar la muzica pop, ci și la cultură.