Ed Sheeran obține al șaptelea album consecutiv pe locul întâi cu „Autumn Variations”

Getting your Trinity Audio player ready...

Starul muzicii pop, Ed Sheeran, a obținut al șaptelea său album consecutiv pe locul întâi în Marea Britanie cu „Autumn Variations”. Acest lucru înseamnă că toate albumele sale, începând cu debutul din 2011, „+”, și până la cea mai recentă colecție, au ajuns pe prima poziție. Sheeran a menționat că acest succes recent „înseamnă mai mult decât orice alt premiu pe care l-am avut”, deoarece este prima dată când a lansat un album sub propria sa etichetă.

„Autumn Variations”, o colaborare cu Aaron Dessner de la The National, este al doilea album al starului din 2023. Acesta îl prezintă pe Sheeran într-o manieră reflexivă, analizând crizele personale și schimbările prin care au trecut prietenii săi în 2022. Inspirat în mod liber de Edward Elgar, albumul conține 14 schițe care evocă imaginea soției sale, a prietenilor și a colegilor.

Deși albumul a primit recenzii mixte, cu unii critici descriindu-l ca fiind „plat și plictisitor”, alții au lăudat abilitatea lui Sheeran de a transforma aspectele banale ale vieții în melodii memorabile pline de emoție. Sheeran a răspuns criticilor, subliniind că în era streamingului, opiniile lor sunt redundante și a îndemnat publicul să asculte albumul și să-și formeze propria opinie.

Pe lângă succesul său muzical, Sheeran a surprins un fan, Kari, cu o vizită la domiciliu, unde a interpretat single-ul principal „American Town” pentru ea și prietena sa. Momentul a fost împărtășit pe rețelele de socializare.

În ceea ce privește vânzările, „Autumn Variations” a fost cel mai bine vândut album pe vinil în Marea Britanie în ultimele șapte zile. Sheeran a promis, de asemenea, un alt album pentru anul viitor.

În clasamentul single-urilor din această săptămână, Doja Cat a ocupat primul loc pentru a cincea săptămână consecutivă cu piesa „Paint the Town Red”.

Sursa: BBC